PROVEDENI PROJEKTI
PROJEKTI U PROVEDBI
Vi ste ovdje: Naslovnica - Partneri

HGK

Hrvatska, zemlja mediteranske i srednjoeuropske tradicije, je do globalne ekonomske krize bila jedna od brže rastućih tranzicijskih zemalja ovog dijela Europe. Osnovne gospodarske prednosti Hrvatske su jadranska obala, velike poljoprivredne površine, respektabilno vodno bogatstvo te prometna infrastruktura. Opća politička i gospodarska stabilnost, učinkoviti pravni sustav te slobodno poduzetništvo u demokratskom okružju osnovni su preduvjeti gospodarskog razvitka koji su Hrvatskoj otvorili vrata na putu u punopravno članstvo EU.

Trenutak u kojem Hrvatska već nastupa kao punopravna članica NATO-a i kada je na pragu punopravnog članstva u Europskoj uniji jedan je od onih koji će izravno utjecati na formiranje hrvatskog društva i razvoj njegove države u bližoj i daljoj budućnosti, u političkom i gospodarskom smislu. Promocijom hrvatskoga gospodarstva i Hrvatske kao zemlje jedinstvenoga geopolitičkog položaja koja svojim skorim članstvom u EU ima pristup tržištu od više od 650 milijuna potrošača, visoko kvalificirane i inovativne radne snage, moderne infrastrukture i visoke kvalitete života, HGK aktivno radi na privlačenju stranih investicija, ali i pomaže domaćim tvrtkama da se snađu na propulzivnom tržištu EU.

Svoj doprinos procesu ulasku Hrvatske u Europsku uniju HGK daje kroz brojne aktivnosti poput lobiranja putem Predstavništva HGK u Bruxellesu te članstvom u brojnim međunarodnim gospodarskim asocijacijama. Putem Europske poduzetničke mreže Hrvatske - Enterprise Europe Network (EEN), zajedno sa svoja četiri područna centra u županijskim komorama, HGK svojim članicama omogućuje dostupnost svih informacija o EU, a organizacijom seminara o fondovima EU i drugim pitanjima pomaže hrvatskim gospodarstvenicima u nastupu na tržištu EU i povećanju njihovih mogućnosti dobivanja sredstava iz spomenutih fondova.

Sa svojom 160 godina dugom tradicijom djelovanja na ovim prostorima Hrvatska gospodarska komora, kao moderna i profesionalna institucija, predstavlja pouzdani izvor informacija svim hrvatskim tvrtkama i njihovim inozemnim partnerima te u suradnji s državnim institucijama radi na zastupanju i zaštiti interesa hrvatskog gospodarstva.

Vrata HGK otvorena su svim domaćim i stranim poslovnim subjektima kojima Komora pružanjem poslovnih informacija, usluga i kontakata uvijek stoji na raspolaganju.

Kontakt podaci

Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb

Telefon: +385(0)1 456-1555

Telefax: +385(0)1 482-8380

e-mail: hgk@hgk.hr

OIB: 85167032587

Besplatni info telefon: 0800 1852

ŽUPANIJSKA KOMORA POŽEGA

Adresa: 34000 Požega, Vukovarska 6 

e-mail: hgkpz@hgk.hr

tel. 034/273260, 271343 

fax. 034/273360 

 

WEB Županijska komora Požega